НАДВЍКУВАМ

НАДВЍКУВАМ, -аш, несв. (диал.); надвѝкам, -аш, св., прех. Надвиквам. Вакли овци надбегуват, / дребни шилци подиграват, / сто овчаре надвикуват. Нар. пес., СбНУ VIII, 7. надвикувам се, надвикам се страд. и взаим.

НАДВЍКУВАМ СЕ несв., непрех. Остар. и диал. Надвиквам се.

Списък на думите по буква